Moeders en kinderen zijn uiteraard op een bijzondere manier met elkaar verbonden. De manier waarop de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna verlopen zijn bepalend voor de band tussen moeder en kind.
We denken wel eens dat de manier waarop we bevallen er nu eenmaal bij hoort. Verschillende gebeurtenissen kunnen invloed hebben op de zwangerschap, bevalling en tijd daarna, ook op de hechting, de gemoedstoestand van moeder en kind.
Zaken als verhuizingen, sterfgevallen in de familie, stress tijdens de zwangerschap, medische ingrepen tijdens bevalling, hele snelle of juist hele lange bevallingen, controleverlies, niet gehoord worden, pijn, uitgeput raken
zijn allemaal facetten die invloed kunnen hebben op de hechting en de relatie.
Moeders kunnen bij mij terecht bij:
Wanneer moeder spanningen of veel emoties ervaart tijdens de zwangerschap, bevalling of tijd daarna, zal deze spanning meegenomen worden in de relatie met het kindje.
Daar kan niemand iets aan doen. Veelal herstelt er een heleboel, er is genoeg liefde en aandacht, moeder komt meer tot rust, wordt weer emotioneel stabieler. Maar onbewust kunnen spanningen een rol spelen. Baby’s en kinderen gaan hier onbewust op reageren en hebben nog niet veel manieren om met spanning om te gaan.
Resultaat is vaak, niet goed slapen, veel aan mama hangen, niet alleen willen zijn, zichzelf niet alleen kunnen vermaken of ‘vage’ lichamelijke klachten.
Wonderlijk is dat de oplossing bij de moeder ligt, lost moeder de spanning of emotie op, veranderd haar gevoel en gedrag, veranderd het kindje mee. Je kan dus het probleem van jouw kind oplossen, zonder jouw kind te belasten.
Er zijn verschillende manieren om dit met de moeders aan te pakken.
En deze manier wordt altijd persoonlijk afgestemd.
De kindjes worden niet vergeten en ook zijn er genoeg dingen thuis te doen, om de verandering voor het kind te ondersteunen. Dat kan jij gewoon thuis doen.